6 Στοιχεία που Πρέπει να Προσέξεις πριν Υποδεχθείς Κόσμο στο Σπίτι σου

Έχεις σκεφτεί ποιο είναι το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς όταν μπαίνει στο σπίτι σου; Ναι, προφανώς, είναι πολλά τα σημεία και με διαφορετική σημασία το καθένα, ωστόσο, κατά κοινή παραδοχή, είναι πολύ συγκεκριμένα τα στοιχεία στα οποία επικεντρώνεις και εσύ το ενδιαφέρον σου όταν επισκέπτεσαι ένα χώρο για πρώτη φορά. Κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο πράγμα που προσέχεις σε ένα σπίτι είναι η καθαριότητα και η τάξη. Και αυτό, λοιπόν, είναι ένα από τα “universal” πράγματα που όλος ο κόσμος παρατηρεί μπαίνοντας σε έναν ξένο χώρο για πρώτη φορά!

Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσες με ένα σύντομο γκάλοπ να διαπιστώσεις και μόνη σου ποια είναι εκείνα τα σημεία στα οποία εστιάζουν οι φίλοι, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι και οι γνωστοί σου, όταν επισκέπτονται το σπίτι σου ή οποιοδήποτε νέο χώρο. Το ίδιο, άλλωστε, θα μπορούσες να κάνεις και με τον ίδιο τον εαυτό σου, αν αναρωτηθείς ποια είναι τα στοιχεία που εσύ παρατηρείς μπαίνοντας στο εκάστοτε δωμάτιο ενός σπιτιού!

Ρίξε, λοιπόν, μια ματιά παρακάτω για να δεις ποια είναι τα έξι πράγματα που όλοι παρατηρούμε στο interior design ενός σπιτιού για να ξέρεις πώς να τα… επιμεληθείς asap!

Η συνεκτικότητα της διακόσμησης

Ο τρόπος που είναι τοποθετημένα τα έπιπλα, τα ίδια τα έπιπλα, τα σημεία στα οποία υπάρχουν διακοσμητικά και η διάταξή τους, το ύψος στο οποίο κρέμονται οι πίνακες στους τοίχους, το μήκος και το πλάτος των κουρτινών, οι χρωματική ενότητα των αντικειμένων και του χώρου, το μέγεθος και το ύψος του χαλιού, ο τόνος τους φωτισμού και οι φωτεινές πηγές, όλα τα παραπάνω είναι τα βασικά στοιχεία που συνθέτουν τη συνολική εικόνα του χώρου. Αν έστω και ένα από αυτά “πάσχει”, τότε είναι ικανό να σαμποτάρει τη συνεκτικότητα της διακόσμησης, δημιουργώντας μια αίσθηση ατέλειας ή μη εκπλήρωσης του αρχικού στόχου! Φοβερό;

ΤΡΑΠΕΖΑΡΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΟΥΦΕΣ BARROCK

Σύνθεση Τραπεζαρία Μπουφέ Barrock

 

Η καθαριότητα και η τάξη

Ναι, είναι αλήθεια, δεν αφορά μονάχα εκείνους που έχουν “ψύχωση” με την τακτοποίηση και το καθάρισμα, αλλά όλο τον κόσμο! Βλέπεις, αν ένας χώρος είναι γεμάτος με άχρηστη πληροφορία, από τη συσσώρευση αχρείαστων αντικειμένων σε κομβικά σημεία του, τότε η “φασαρία” που δημιουργείται τραβάει τα βλέμματα, εμποδίζοντας τον επισκέπτη να εστιάσει στα καλαίσθητα στοιχεία του σπιτιού. Το ίδιο ισχύει και με την καθαριότητα, αφού όσο ωραίο κι αν είναι -για παράδειγμα- το γυάλινο φωτιστικό στο side table, εφόσον είναι καλυμμένο στη σκόνη, μόνο εντυπωσιακό δεν θα μοιάζει!

ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΣΑΛΟΝΙΟΥ DEEP

Τραπεζάκι Σαλονιού Deep

Η τέχνη και τα βιβλία

Ναι, είναι αλήθεια, ο περισσότερος κόσμος που επισκέπτεται το σπίτι σου προσπαθεί να διακρίνει τι άνθρωπος είσαι με βάση την προτίμησή σου στη λογοτεχνία και τις Τέχνες. Γι’ αυτό και οι πρώτες ματιές πέφτουν στα ράφια και τις βιβλιοθήκες σου ή ακόμη και στο stand των περιοδικών, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τα κάδρα, τους πίνακες και τα posters με τα οποία έχεις διακοσμήσει τους τοίχους σου!

ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ CALIA

Πολυθρόνα Calia

Τα αρώματα και οι μυρωδιές

Πέρα από το προφανές, που έχει να κάνει με τις κακές μυρωδιές (τσιγάρο, σκουπίδια, υγρασία κλπ), οι οποίες σίγουρα δημιουργούν αρνητική διάθεση σε έναν επισκέπτη, υπάρχει και η κατηγορία των αρωμάτων! Ένα φινετσάτο αρωματικό κερί, ένα εκλεπτυσμένο αρωματικό χώρου ή ακόμη και ένα σπιτικό φαγητό που ψήνεται στο φούρνο μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικές εντυπώσεις στους καλεσμένους σου, προδιαθέτοντάς τους θετικά και ευνοϊκά απέναντι σε εσένα και το σπίτι σου!

Ο φωτισμός και οι φωτεινές πηγές

Σίγουρα τα φωτιστικά σου έχουν μια συγκεκριμένη αξία στον κόσμο της διακόσμησης, αλλά δεν είναι πάντοτε αυτά που προσέχει ο κόσμος μπαίνοντας στο χώρο σου. Εκείνο που έχει περισσότερη σημασία για τον εκάστοτε καλεσμένο είναι εάν το σπίτι φωτίζεται επαρκώς, τόσο φυσικά, όσο και τεχνητά, καθώς και αν ο φωτισμός έχει σωστή και ισορροπημένη διάχυση στο χώρο! Άλλωστε, ο κατάλληλος και επαρκής φωτισμός μπορεί να φτιάξει τη διάθεση και να δημιουργήσει όμορφη εντύπωση, ενώ ένα κακοφωτισμένο δωμάτιο μπορεί να κουράσει, να αποσπάσει την προσοχή και τελικά να απογοητεύσει!

Καναπές Rose Vivid

Η εσωτερική… βλάστηση

Ναι, είναι αλήθεια, όλοι προσέχουν τα φυτά εσωτερικού χώρου και τα λουλούδια σου! Κι εσύ το ίδιο, άλλωστε! Πέρα, όμως, από την παρουσία ή απουσία τους, εκείνο που παίζει σημαντικό ρόλο είναι η κατάσταση στην οποία βρίσκονται! Και για να είμαι ειλικρινής, αν δεν μπορείς να κρατήσεις τα φυτά σου ζωντανά, σημαίνει πως πρέπει να… παραιτηθείς από αυτό το σπορ!

Πηγή: .tlife.gr

Έπιπλα Ζακάρ design by Zakinos

Ελάτε στην έκθεση μας στο 3ο χλμ Λάρισας – Θεσσαλονίκης και δείτε όλα τα προϊόντα μας από κοντά! Για τηλεφωνικές παραγγελίες και εξυπηρέτηση πελατών καλέστε μας στο 2410 281 777.

Απάντηση