ΣΑΛΟΝΙ ΙΔΕΕΣ

Ιδέες για να Διακοσμήσετε το Σαλόνι σας

Το σαλόνι είναι ο πιο δημοφιλής χώρος ενός σπιτιού για τους φιλοξενούμενους, αλλά και για την οικογένεια μετά από μια αρκετά κουραστική ημέρα. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να βάλεις στην ανακαίνιση του όλο σου το γούστο, ώστε όποιος βρίσκεται εκεί να είναι σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον.

Θα πρέπει να θυμάσαι ότι διακοσμώντας το συγκεκριμένο δωμάτιο, το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι δημιουργήσεις έναν χώρο όπου όλοι θα αισθάνονται χαλαροί, αλλά θα θαυμάζουν και την ξεχωριστή του αισθητική.

Φυσικά η ατμόσφαιρα στο σαλόνι σου θα πρέπει να είναι άκρως φιλική και σε καμία περίπτωση ψυχρή.

Τα έντονα χρώματα είναι εκείνα που θα δώσουν ζωντάνια στον χώρο σου, συνδυασμένα βέβαια και με κάποια άλλα πιο ουδέτερα ώστε να έχεις μια πιο ισορροπημένη εικόνα.

Καναπές Patmos

Αν όμως ο χώρος σου είναι σχετικά μικρός καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις φωτεινά χρώματα, ή και κάποιο λίγο πιο σκούρο στο βάθος, ώστε να φαίνεται το σαλόνι σου πιο μεγάλο. Μια εξίσου πολύ καλή ιδέα όμως, είναι και το να χρησιμοποιήσεις μεγάλες αντιθέσεις χρωμάτων και σχετικά λίγα και εντυπωσιακά έπιπλα.

Συμμετρία

Η συμμετρία μεταξύ σετ αντικειμένων δίνει την αίσθηση της τάξης και της αρμονίας. Θα σε βοηθήσει τόσο στον σχεδιασμό λόγω ευκολίας, όσο και για να ταιριάξεις φαινομενικά αταίριαστα κομμάτια (με όμορφη αντίθεση που θα αναδείξει η συμμετρία).

Με…μέτρο

Πρέπει να βάλεις ένα μέτρο. Δεν μπορείς να έχεις όλα τα ογκώδη έπιπλα από την μια μεριά και απέναντι το τραπεζάκι του καφέ. Δημιουργεί από την μια την έννοια του μεγάλου, κενού και ανεκμετάλλευτου χώρου και από την άλλη την αίσθηση του υπερβολικά φορτωμένου χώρου.

Βρες το μέτρο και ισορρόπησε το σαλόνι σου, ευχαριστώντας το βλέμμα σου, αλλά και τα βλέμματα των καλεσμένων σου!

Πηγή: ediva.gr

Έπιπλα ΖΑΚΑΡ design by Zakinos στη Λάρισα

Επισκεφθείτε την έκθεση μας στο 3ο χλμ Λάρισας – Θεσσαλονίκης και δείτε από κοντά την μεγάλη ποικιλία επίπλων!

Απάντηση